La lluita contra Bolonya a la UAB

Videos, comunicats…

“Comencem el 2009 amb més repressió…”

Posted by Especial Bolonya a gener 11, 2009

Comunicat de la COS (Coordinadora Obrera Sindical)

Benvolgudes companyes i companys, tal i com informàvem anit, el cas del company David de Vilafranca tira endavant… i no només això, la nit de diumenge, 3 joves militants de l’assemblea de Maulets a Reus van ser detesos i agredits, avui al matí tres militants de l’EI han estat deteses i agredides amb gran violència a Tarragona…

Davant de tot plegat, des de la Coordinadora Obrera Sindical fem una crida a nivell nacional i internacional per cercar tots els suports possibles, i:
– evitar l’empresonament del nostre company David (podeu trobar més informació al blog expressament creat: http://davidvilafranca.blogspot.com/ )
– aclarir què ha passat amb les tres companyes de Tarragona, i condemnar als policies responsables directes de la seva agressió i detenció, així com a tots els responsables polítics i civils.
– avançar amb la unitat i la coordinació de totes els i les que lluitem pel nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble, per fer front amb força, unitat i solidaritat a les agressions i repressions que patim.
– fer una crida a difondre massivament tots aquests casos de repressió contra l’independentisme i els moviments socials, participar massivament dels actes i accions que s’hi convoquin, i organitzar-ne per tot arreu dels Països Catalans durant els propers dies.
– per últim refermar un cop més, la nostra incondicional solidaritat i suport amb el David, els tres companys de Reus, les 3 de Tarragona, el Karim de Vilanova i la Geltrú, el Jona de l’Eixample, el Franki de Terrassa, els antimonàrquics, els 13 de Gandia, etc.

*Una agressió contra una, és una agressió contra totes!!
Que la repressió no ens talli les ales!!*

*Coordinadora Obrera Sindical – COS*

* Divendres manifestació pel David a Vilafranca, dissabte, concentració pel Karim a Vilanova <http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=584&Itemid=1>*

Aquest cap de setmana comença fort, com fort comença l’any, ja sigui per la crisi o pel que sigui, l’Estat ha decidit ficar en el punt de mira l’independentisme. En aquest inci d’any ja portem 3 detinguts i agredits a Tarragona, 3 agredits i imputats per delicte de faltes a Reus i, com és sabut, l’amenaça de presó contra en David de Vilafranca.

*Alerta Solidària* fa una crida a la resposta, a organitzar-nos i plantar cara als temps que venen.

Aquest divendres, manifestació a Vilafranca per evitar l’empresonament d’en David.

Dissabte, a les 19 hores, concentració a Vilanova en solidaritat amb en Karim.

*Plantem cara ! Sortim al carrer !*

* Primeres mobilitzacions per evitar l’empresonament d’en David de La Fornal de Vilafranca <http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=581&Itemid=1>*

Després de l’intent fallit d’empresonar en David, independentista de Vilafranca i membre de l’*Associació Cultural La Fornal* i de la *COS (Coordinadora Obrera Sindical)* <http://www.sindicat-cos.org/>

, han estat fixades les primeres mobilitzacions al carrer així com un manifest per recollir adhesions d’entitats i persones.

Publiquem el *manifest *i les *primeres convocatòries*:

-Divendres 9, a les 8 del vespre a la plaça de la Vila de Vilafranca : Manifestació.

-Dimarts 13, a les 8 del vespre, acte informatiu a Vilafranca (lloc per confirmar).

El blog obert especialment per al cas: http://davidvilafranca.blogspot.com/ <http://davidvilafranca.blogspot.com/>

*Detenció a Tarragona de tres independentistes durant una protesta contra el consumisme*
Aquest matí han detingut tres militants de l’EI a Tarragona, durant una protesta contra el consumisme en l’inici de les rebaixes comercials a aquesta ciutat <http://www.tv3.cat/videos/950009/Rebaixes-amb-bones-previsions> (vídeo). La mobilització de denúncia havia estat convocada pel col·lectiu feminista revolucionari Cau de Llunes <http://caudellunestgn.blogspot.com/>, que ha realitzat una performance a la porta de diferents establiments comercials per denunciar la pressió estètica que fomenten. Pobleviu <http://www.pobleviu.cat/index.php> ha informat fa poca estona que l’agressió policial i les detencions s’han produït quan una trentena de persones que participaven a l’acció es trobaven davant la botiga Bershka, a la Rambla Nova de Tarragona; en aquell moment la policia local ha segrestat de manera violenta el megafon de la persona que llegia un comunicat de denúncia, i ha iniciat les detencions enmig de les protestes de les persones concentrades. Avui al matí, el col·lectiu feminista revolucionari Cau de Llunes <http://caudellunestgn.blogspot.com/>, ha realitzat una performance a la porta de diferents establiments comercials per denunciar la pressió estètica que fomenten, així com la relació d’aquesta amb la violència de gènere. Quan la trentena de persones que participaven a l’acció es trobaven davant la botiga Bershka, ubicada a la Rambla Nova, on llegien un manifest, han aparegut tres guàrdies urbans que han volgut identificar a la persona que llegia. La persona ha mostrat el DNI, però un agent li ha pres aquest i el megàfon. Les manifestants han demanat explicacions als agents, els quals han agredit a les persones que es trobaven més properes. Tres persones que participaven en l’acte, han estat tancades dins el rebedor d’un edifici adjacent, on han estat agredides indiscriminadament. Acte seguit, han estat detingudes i ara mateix es troben a l’Hospital de Santa Tecla on estan passant el reconeixement mèdic. No obstant, es desconeix la seva destinació, si bé, es creu que seran traslladades a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Gavarres. A les 4, representants del col·lectiu es reuniran amb un representant del Consistori i han convocat una concentració i roda de premsa a 2/4 de 6 de la tarda davant la botiga Bershka per denunciar els fets.
Avui al matí, Cau de Llunes, ha realitzat diferents performances davant d’establiments comercials de roba per denunciar el foment que realitzen de la pressió estètica, la qual segons els col·lectiu <http://caudellunestgn.blogspot.com/2009/01/lestreta-relaci-entre-la-pressi-esttica.html>, està estretament vinculada amb la violència de gènere. Després de realitzar l’acció simbòlica i pacífica davant un establiment s’han dirigit a l’establiment Bershka ubicat al final de la Rambla Nova. Allí han repetit l’acció, però quan es disposaven a llegir el manifest, han aparegut tres agents de la Guàrdia Urbana que han aturat la lectura del manifest i s’han disposat ha identificar a la trentena de persones que participaven en l’acció.

Els agents han pres el DNI a la persona que estava llegint el manifest, el que ha provocat les queixes de les participants a l’acte. Els agents, han requisat llavors el megàfon i han entrat dins l’establiment. Les concentrades han entrat dins la botiga i els agents han començat a agredir les persones més properes provocant lesions a algunes persones. Tres d’aquestes, han estat empeses dins el rebedor d’un edifici adjacent, on davant la mirada de les concentrades i de les ciutadanes que passaven per allí, han estat agredides indiscriminadament.

Mentrestant, fins a una quinzena de policies, entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, han fet un passadís que ha servit perquè els agents agressors portaren fins a una furgoneta a les tres persones. Actualment estan passant una revisió mèdica a l’Hospital de Santa Tecla, però no es sap quina serà la seva destinació. Membres dels col·lectius participants han esbrinat que el més probable és que siguin recloses als calabossos de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Gavarres.

Representants dels col·lectius han anat a l’Ajuntament per demanar una reunió extraordinària i urgent amb l’alcalde de la ciutat. A les 4 de la tarda han aconseguit concentar una reunió que es farà amb un tinent d’alcalde del Consistori. En aquesta, pretenen demanar explicacions del succeït i exigir l’alliberament immediat i sense càrrecs de les tres persones agredides i detingudes.

A més, han convocat una concentració i una roda de premsa a 2/4 de 6 de la tarda davant la botiga Bershka, al final de la Rambla Nova, per deunciar publicament el fets succeïts i exigir l’alliberament de les tres persones.

*Manifest de suport al David de Vilafranca*

/Per adhesions : suportdavid@gmail.com i a alertasolidaria@alertasolidaria.org/

/ quarts de tres de la matinada del 6 de gener es va detenir el David de l’Associació Cultural La Fornal de Vilafranca del Penedès en un desplegament policial desproporcionat quan sortia del seu lloc de treball. Un gran nombre de Mossos d’Esquadra l’esperaven fora de La Fornal per detenir-lo, sense informar sobre el motiu de l’arrest, i per traslladar-lo a la comissaria de Vilafranca, on li van negar l’assistència d’un advocat. Allà passà la nit, fins que el van traslladar als jutjats de guàrdia de la vila on finalment, després de gairebé deu hores de desinformació, va ser comunicat del motiu de la detenció i de l’empresonament immediat./

/La detenció i l’execució d’ingrés a presó es basa en una ordre de recerca i captura dictada el mes de maig del 2008, la qual no havia estat notificada, per una sentència condemnatòria relativa a la manifestació antifeixista del 12 d’octubre de 1998./

/Malgrat que la seva pròpia legislació estableix que no es pot ingressar a presó amb una pena inferior a dos anys, han rescatat uns antecedents, ja cancel·lats, per insubmissió per tal de poder segrestar el David de La Fornal./

*/Persecució política contra més de deu anys de lluita/*

/Han passat deu anys des d’aquells fets del 12 d’octubre del 98. Deu anys en els quals en David ha seguit treballant en diferents àmbits polítics i socials de Vilafranca, on la seva militància és àmpliament coneguda per ser una de les persones que regenta la seu social de l’Associació Cultural La Fornal. La seva activa militància es remunta a abans, a la lluita contra el Servicio Militar Obligatorio, en què participà prenent compromís en l’opció per la insubmissió, fet pel qual va ser condemnat./

/Són aquests anys de lluita i compromís els que han situat en David en la lògica de la persecució política i els que expliquen la llista d’aberracions que ara ha d’afrontar:/

/*- Considerar com antecedents penals la seva condemna per insubmissió. *Un delicte que quedà abolit del Codi Penal en fer-se efectiva la victòria d’aquelles persones que, com en David, s’exposaren a la presó pels seus ideals./

/*- Voler empresonar-lo pels fets del 12 d’octubre del 98.* Fets ja jutjats, que suposaren una condemna inferior a 2 anys i, per tant, incompatibles amb la privació de llibertat. Fets superats ja fa deu anys, i superats també per la continuada denúncia del feixisme. Gràcies a la lluita d’aquell llunyà 12 d’octubre del 98 i dels anys posteriors, els feixistes han estat arraconats a dalt de Montjuïc, victòria parcial dels qui, com en David, segueixen exigint la fi de la complicitat amb el feixisme i la impunitat de què gaudeixen./

/*- Enviar-lo a la presó per la poc creïble incapacitat policial de localitzar-lo. *I és que després de diversos mesos d’estar oficialment en recerca i captura, ningú no ha notificat a en David aquesta situació, tot i ser cada dia darrera la barra de La Fornal i estar, com un independentista més, contínuament al carrer en mobilitzacions de tot tipus./

*/Les al·legacions presentades in extremis pels advocats han permès a en David un termini de 10 dies per a ingressar voluntàriament a la presó, termini que expira el dia 16 de gener./*

/Avui, deu anys més tard d’aquells fets del 12 d’octubre del 98, i a menys de dos anys de la prescripció del delicte, en David ha estat detingut, a quarts de tres de la matinada de la nit de Reis, a la sortida de l’Associació Cultural La Fornal./

/Avui, *conscients que el que viu en David només es pot entendre per la dinàmica de persecució política*, conscients que el que es pretén és castigar una persona exemplar en la seva dedicació als altres i a multitud de lluites polítiques i socials, *els col·lectius i persones sotasignants exigim que s’aturi el seu procés d’empresonament.*/

*Coordinadora Obrera Sindical* http://www.sindicat-cos.org/

sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels
Països Catalans

Una resposta per a ““Comencem el 2009 amb més repressió…””

  1. […] i treballadores en defensa de l’ensenyament públic, així com en solidaritat amb la creixent repressió de les mobilitzacions socials. A la porta del rectorat es pot veure una pancarta en solidaritat amb […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: