La lluita contra Bolonya a la UAB

Videos, comunicats…

V. “Se sienten, coño!”: Govern i gestió autoritaris

Posted by Especial Bolonya a Novembre 30, 2009

També lligat amb el procés de privatització en que es veuen immerses les  universitats, el model de govern i de gestió que es va assolir en la transició, aquesta pseudo-democràcia representativa i estamental, es veu amenaçat, ja que una universitat atractiva a les empreses no pot estar subjecta a la voluntat canviat d’una comunitat universitària, o pendent de debats en els claustres; sinó tot el contrari.

“És evident que la democràcia és fastigosa, cal renovar el discurs, què tal “neofeixisme?”. Tejero fent una magistral class als rectors de les universitat públiques, a la UAB el volen propossar Honoris Causa pels seus útils ensenyaments sobre gestió de personal.

La deriva que venien prenent els equips de govern de les universitats, en que el claustre o no es convoca o es convoca de manera cada vegada més consultiva, el centrar l’activitat de govern en el consell de govern(òrgan més reduït) i fins i tot delegar moltes de les qüestions a les comissions, encara més reduïdes, ja ve deixant entreveure la tendència antidemocràtica dels governs de les universitats.

Ara mateix ens trobem davant d’un intent de fer un gran pas endavant en aquesta direcció, l’aprovació de la modificació de la LOMLOU, la declaració de Muntanyà i la encara pendent modificació de la LUC expressen sense embuts aquesta línia: govern des d’òrgans reduïts (25 persones) o unipersonals, nomenaments a dit dels alts càrrecs gestors (rector, degans, equip rectoral, caps de departament, …), participació cada vegada més activa de persones alienes a la universitat(de facto món empresarial),…

Una resposta per a “V. “Se sienten, coño!”: Govern i gestió autoritaris”

  1. […] V.Govern i gestió autoritaris: “Se sienten, coño!”. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: